2018-02-26 / 5:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Autorzy filmu zdradzają kulisy zaopatrzenia największych brytyjskich sieci sklepów spożywczych. Opowiedzą, jakie obowiązują w nich procedury nabywania, przygotowywania i transportu żywności. Ludzie doskonale znający metody działania supermarketów wyjawiają, co dzieje się w czasie czterech najważniejszych handlowych wydarzeń w roku: na Wielkanoc, w czasie letniego sezonu grillowania, na Halloween, oraz przed Bożym Narodzeniem. Kucharz i dziennikarz Gregg Wallace zagląda za kulisy supermarketów. W tym odcinku odkryje przed widzami egzotyczny składnik używany do produkcji zdrowszych hamburgerów. Opowie także o najnowszym trendzie - warzywnym spaghetti.
Czas trwania: 1 h 00 min
2024-11-16 1:25 |
Hallo Szpicbródka, czyli ostatni występ króla kasiarzy- komedia kryminalna
7 / 10
Warszawa, lata 20. XX wieku. Teatrzyk rewiowy "Czerwony Młyn" jest zagrożony bankructwem. Właściciel, Ryszard Kulka-Lalewicz (Wiesław Michnikowski), nie ma pieniędzy na... |
|
2024-11-16 14:10 |
Judeł gra na skrzypcach- film obyczajowy
3 / 10
Judeł (Molly Piccon), dziewczyna przebrana za chłopca, wędruje ze starym ojcem Arje (Symcha Fostel). Ona śpiewa i gra na skrzypcach, on zaś jest kontrabasistą. Pewnego dnia... |
|
2024-11-16 22:15 |
W okowach mrozu
8 / 10
Serial przedstawia codzienne życie myśliwych, którzy żyją w odległych rejonach Alaski. Sue Aikens jest w groźnej sytuacji - po powrocie do obozu stwierdza, że złodzieje... |