2022-12-02 / 19:05
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami dotyczącymi tradycji z różnych zakątków globu. Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak tym razem przybliżą sekrety kuchni belgijskiej. W menu znajdą się m.in. królik w sosie czekoladowym oraz frytki ziemniaczane z majonezem.
Czas trwania: 21 min
2024-04-24 00:10 |
Kto ratuje jedno życie. Cudak- dramat wojenny
6 / 10
Polska, czas II wojny światowej. Roman Cudakowski nazywany Cudakiem (Kazimierz Mazur) to utalentowany akordeonista, który grywał na licznych weselach i pogrzebach. Wraz z... |
|
2024-04-24 2:55 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |
|
2024-04-24 21:30 |
Family Guy: Głowa rodziny 21 - Zajrzeć do kadzi i obrobić ich
6 / 10
Ciąg dalszy perypetii Griffinów - mieszkańców fikcyjnego miasta Quahog w stanie Rhode Island. Peter i jego osobliwa rodzina codziennie stawiają czoła nietypowym sytuacjom i... |