Powrót

CANAL+ KUCHNIA – Przez dziurkę od sera – odcinek 9

Polska 2012

2022-12-02 / 1:40

Program przeznaczony dla widzów od lat 7

Prowadzący program, Gieno Mientkiewicz, to wielki promotor lokalnych serowarów i autor popularnego bloga serypolskie.blox.pl. W każdym odcinku tan znany smakosz odwiedza polskie gospodarstwa i przybliża widzom proces produkcji serów "zagrodowych". Ponadto rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych sera, jego właściwościach, a także o kulturze jego jedzenia. Dodatkowo radzi, jak znaleźć naprawdę dobry ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego przechowywania. Zwieńczeniem każdego wydania jest przygotowanie przez Giena wybornego dania, którego składnikiem jest np. aksamitny ser dżersejowy blue czy niezwykły, długodojrzewający ser "Bursztyn".

Czas trwania: 13 min

Programy na kanale CANAL+ KUCHNIA

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X