2025-09-20 / 9:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Czas trwania: 23 min
Prowadzący: Tomasz Jakubiak,
![]() |
2025-09-19 12:50 |
Greenowie w wielkim mieście 3 - Szef to ma życie/ Propaganda radości
7 / 10
Dalsze perypetie Świerszczu Greena - ciekawego świata, pełnego optymizmu i energii chłopca. Jego rodzina - ojciec Bill, babcia Alice i siostra Tilly - przeprowadzili się z... |
![]() |
2025-09-19 3:50 |
Między ustami a brzegiem pucharu- film obyczajowy
6 / 10
Berlin, przełom XIX i XX wieku. Młody hrabia Wentzel Croy-Dulmen (Jacek Chmielnik) prowadzi beztroskie życie hulaki i kobieciarza. Kiedy poznaje piękną Polkę (Katarzyna... |
|
2025-09-19 14:15 |
Grizzy i lemingi 3 - Nurkowanie w dziczy
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |