2025-09-19 / 12:15
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata, od Azji, przez Amerykę, po Europę. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso. Mistrzowie kuchni przygotują polskie odpowiedniki zagranicznych smakołyków. Pokażą, jak przyrządzić zupy, makarony, potrawy jednogarnkowe, pizzę, dania z wołowiny, wieprzowiny, kurczaka, ryb i owoców morza.
Czas trwania: 22 min
![]() |
2025-09-19 21:45 |
Ostatni oddział- dramat wojenny
6 / 10
9 marca 1945 roku. Japońska armia przypuszcza atak na francuskie pozycje w Indochinach. Ich błyskawiczne i brutalne działania skutkują śmiercią tysięcy wojskowych i cywili.... |
![]() |
2025-09-19 14:55 |
Mała matura 1947- dramat obyczajowy
7 / 10
Ludwik (Adam Wróblewski), repatriant ze Lwowa, przyjeżdża z rodzicami do Krakowa, gdzie rozpoczyna naukę w jednym z renomowanych gimnazjów. Jako "nowy" pragnie zyskać uznanie... |
![]() |
2025-09-19 20:00 |
Sztos- komedia sensacyjna
5 / 10
Sopot, początek lat 70. Trzydziestoletni Kazik Czarnecki, zwany Synkiem (Cezary Pazura), wychodzi z więzienia i poszukuje jakiegoś zajęcia. Marzy o własnym mieszkaniu i... |