Powrót

Discovery Science – Fabryki smaku - Wędzony łosoś

Discovery Science

Kanada 2012

2016-01-16 / 6:50

Program bez ograniczen wiekowych

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych. W wydaniu wizyta w wędzarni ryb, gdzie świeże łososie zmienia się w aromatyczne przysmaki. Widzowie przyjrzą się również temu, jak wygląda produkcja oryginalnych pierożków ravioli.

Program nadawany w języku polskim.

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X