Powrót

Discovery Science – Fabryki smaku - Płatki na śniadanie – odcinek 25

Discovery Science

Kanada 2013-2014

2018-11-27 / 22:30

Program bez ograniczen wiekowych

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. Tym razem twórcy serii odwiedzają działające od 1939 roku zakłady, w których powstają popularne w krajach anglosaskich płatki śniadaniowe Shreddies. Przyjrzymy się również masowej produkcji pysznego deseru - tortu szwarcwaldzkiego. Do zrobienia jednej partii tego przysmaku łasuchów fabryka, którą oglądamy, zużywa 12 tysięcy wiśni. Poznamy także tajniki wypieku alfajores - kruchych ciastek z kajmakiem. Ponadto w programie przekonamy się, jak wygląda produkcja tzatziki.

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X