Powrót

Discovery Science – Fabryki smaku - Fantastyczne smaki – odcinek 11

Discovery Science

Kanada 2013-2014

2019-05-02 / 13:00

Program przeznaczony dla widzów od lat 1

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. Tym razem zobaczymy, jak powstają najbardziej wykrzywiające usta spośród kanadyjskich cukierków. Ekstremalnie kwaśne draże zawierają maksymalną dopuszczalną przez prawo ilość kwasu jabłkowego. Poznamy również kulisy produkcji roślinnego substytutu mięsa, po który chętnie sięgają wegetarianie, oraz przysmaku mięsożerców - boczku w czekoladzie z syropem klonowym. Twórcy serii pokazują też gigantyczne zbiorniki, w których zakwaszana jest kapusta.

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X