2025-04-23 / 6:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Barcelona, rok 1974, okres intensywnego sprzeciwu wobec dyktatury Franco. Bracia Fernando (Ivan Massagué), szef kuchni, i Alberto (Pol López), aktywista, muszą ukrywać się przed władzami. Schronienie znajdują w Cadaqués, malowniczej wiosce nadmorskiej, będącej także domem słynnego artysty Salvadora Dalego (Gal Soler). W tej scenerii bracia spotykają Lolę (Clara Ponsot), która pomaga im znaleźć pracę. Fernando, pod wpływem twórczości Dalego oraz zauroczenia kobietą, odnajduje w sobie pasję do tworzenia wyjątkowych potraw. Ambicje mężczyzny rosną, zwłaszcza gdy Jules (José Garcia), ekscentryczny ojciec Loli, marzy o zorganizowaniu kolacji dla samego Dalego. Mimo trudności Fernando tworzy kulinarne dzieło, inspirujące rewolucję w świecie smaku, co prowadzi do powstania słynnej restauracji Surreal.
Czas trwania: 1 h 51 min
Ocena: 7/10
Obsada: José Garcia jako Jules, Ivan Massagué jako Fernando, Clara Ponsot jako Lola, Pol López jako Alberto, Nicolas Cazalé jako François, Alberto Lozano jako Luis, Varvara Borodina jako Lesya, Francesc Ferrer jako Tonet, Vicky Pena jako Gala, Paco Tous jako Teniente Garrido, José Ángel Egido jako Arturo Caminada, Bruno Raffaelli jako Pierre, Pep Cruz jako Rafa, Gal Soler jako Salvador Dalí, Anna Vicens jako Rosita, Yannik Mazzilli jako Jean, Guillem Balart jako Miguel, Isabelle Bres jako Juliette, Xavier Capdet jako Pere,
Reżyseria: David Pujol,
Scenariusz: David Pujol,
![]() |
2025-04-20 7:40 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2025-04-20 16:15 |
Mała Wielka Stopa- film animowany
6 / 10
Adam Harrison, nieśmiały nastolatek, postanawia odszukać swojego ojca, z którym od lat nie miał żadnego kontaktu. Chłopiec z zaskoczeniem odkrywa, że jego tata jest... |
|
2025-04-20 7:55 |
Życie na talerzu- komedia
4 / 10
Mikel (Enric Auquer), młody i ambitny szef kuchni, zakochany w minimalizmie i kulinarnej dekonstrukcji, prowadzi restaurację w Bilbao. Pewnego dnia w niezwykłych... |