2008-12-12 / 16:20
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-05-20 11:15 |
Bestie- thriller
6 / 10
Francuzi Antoine (Denis Ménochet) i Olga (Marina Fois) Denis przeprowadzili się do jednej z galicyjskich wiosek. Starają się nikomu nie narażać, prowadzą spokojne życie,... |
![]() |
2025-05-20 1:45 |
Człowiek, którego nie było- dramat kryminalny
7 / 10
Rok 1949, Santa Rosa w Kalifornii. Ed Crane (Billy Bob Thornton) pracuje w zakładzie fryzjerskim szwagra. Jest małomówny, zamknięty w sobie, w przeciwieństwie do swojej żony... |
|
2025-05-20 20:00 |
Szczęśliwy książę- dramat biograficzny
6 / 10
Koniec XIX wieku. Zniesławiony i schorowany Oscar Wilde (Rupert Everett) po dwóch latach odsiadki za kontakty homoseksualne wychodzi z więzienia. Nie przypomina już dawnego... |