2008-12-15 / 15:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie są swego rodzaju rodzinnym skarbem. W każdym kraju babcie i matki przekazują córkom i wnuczkom kulinarne sekrety. Gospodarz programu, Jacques Reymond, postanowił zgłębić tajniki przygotowywania tradycyjnych dań bezpośrednio u gospodyń, które stosują receptury swoich babek. Zobaczymy jak przygotować 13 tradycyjnych dań z różnych części świata, m.in. z Cypru, Japonii, Singapuru, Chorwacji czy Argentyny. Wśród przysmaków znajdą się faszerowane kalmary, sashimi na sposób chorwacki, żeberka wołowe z rusztu, nadziewana jagnięcina, szarlotka i wiele innych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-05-19 1:00 |
Aplauz- dramat obyczajowy
5 / 10
Utalentowany muzyk Matúš (Bartosz Bielenia) porzucił obiecującą karierę po śmierci przybranej matki. Niespełnione ambicje stają się dla niego źródłem frustracji. Jego... |
|
2025-05-19 2:15 |
Próba generalna - Gold Digger
4 / 10
Nathan Fielder i jego współpracownicy pomagają uczestnikom programu przejść przez trudny dla nich epizod. Nie szczędzą środków i sił, by pokazać, jak można przygotować... |
|
2025-05-19 1:25 |
W imię diabła- thriller
5 / 10
Fred Stern (David Strathairn) jest owdowiałym farmerem, który wiele czasu i pracy poświęcił swojemu gospodarstwu. Pracuje od rana do nocy w pocie czoła. Pewnego dnia... |