2009-02-12 / 16:10
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-06-17 13:00 |
Perełki na warsztat - Czterobiegowy mercury cougar
8 / 10
Steve Magnante, ekspert w dziedzinie klasycznych samochodów, przeszukuje złomowiska w całych Stanach Zjednoczonych w poszukiwaniu zapomnianych skarbów motoryzacji i rarytasów... |
![]() |
2025-06-17 00:20 |
W krzywym zwierciadle: Witaj, Święty Mikołaju!- komedia
5 / 10
Clark Griswold (Chevy Chase) mieszka z rodziną w domku na przedmieściach Chicago. Postanawia urządzić swoim bliskim wspaniałe Boże Narodzenie. Jednak od początku... |
![]() |
2025-06-17 20:55 |
Greenowie w wielkim mieście 3 - Długie pożegnanie
7 / 10
Dalsze perypetie Świerszczu Greena - ciekawego świata, pełnego optymizmu i energii chłopca. Jego rodzina - ojciec Bill, babcia Alice i siostra Tilly - przeprowadzili się z... |