2009-08-19 / 10:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-06-26 20:15 |
Nic do zgłoszenia
6 / 10
Piąta seria produkcji, ukazującej z bliska codzienną pracę Służby Celno-Skarbowej. Kamera jak zwykle towarzyszy funkcjonariuszom zarówno na granicach, jak i podczas nalotów... |
|
2025-06-26 2:10 |
Eksperyment- dramat sensacyjny
5 / 10
Rozwodnik Raoul (Clovis Cornillac) samotnie wychowuje syna. Pewnego dnia nastolatek umiera w zagadkowych okolicznościach. Raoul dowiaduje się, że miał on coś wspólnego z... |
|
2025-06-26 1:35 |
Piątek, trzynastego- horror
6 / 10
Rok 1958. W obozowisku nad jeziorem Crystal dwoje nastolatków zostaje w bestialski sposób zamordowanych. Sprawcy zbrodni nie udaje się wykryć. Niebawem dochodzi do kolejnych... |