2009-04-02 / 1:50
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-06-15 22:45 |
Miraculous: Biedronka i Czarny Kot - Biedronka i Czarny Kot: Początki, część 1
8 / 10
Zdolni uczniowie gimnazjum, Marinette i Adrien, muszą uratować Paryż. Misja nastolatków polega na schwytaniu złych stworzeń, które potrafią zmienić każdego w superłotra.... |
|
2025-06-15 2:00 |
Głosy wszechświata- film sf
3 / 10
Ekspert ufolog kieruje zespołem badaczy w misji, której celem jest ustalenie pochodzenia dziwnych dźwięków, które słychać na całej planecie. |
|
2025-06-15 22:40 |
Bulion i inne namiętności- melodramat
7 / 10
Druga połowa XIX wieku. Mistrz sztuki kulinarnej Dodin Bouffant (Benoît Magimel) od dwudziestu lat tworzy wykwintne potrawy z pomocą swojej muzy, znakomitej kucharki Eugénie... |