2009-09-11 / 3:10
Program bez ograniczen wiekowych
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-07-28 17:00 |
Diuna- film sf
8 / 10
W kosmosie w dalekiej przyszłości zamiast na technologię postawiono na rozwój umysłu. Jego największy potencjał, jasnowidzenie, wyzwala melanż, przyprawa, której złoża... |
![]() |
2025-07-28 17:55 |
Mistrzowskie pojedynki. Eternal Glory
5 / 10
Przez dwa tygodnie w Grecji, w okolicach Porto Cheli, uczestnicy będą rywalizować w różnych konkurencjach sprawdzających nie tylko ich kondycję fizyczną, ale także... |
![]() |
2025-07-28 17:50 |
Jestem z Polski 15
5 / 10
Pochodzące z różnych stron naszego kraju kobiety oprowadzają widzów i ekipę programu po swoich drugich, zagranicznych ojczyznach. Każda z nich opowiada, co sprawiło, że... |