2010-02-01 / 14:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie są swego rodzaju rodzinnym skarbem. W każdym kraju babcie i matki przekazują córkom i wnuczkom kulinarne sekrety. Gospodarz programu, Jacques Reymond, postanowił zgłębić tajniki przygotowywania tradycyjnych dań bezpośrednio u gospodyń, które stosują receptury swoich babek. Zobaczymy jak przygotować 13 tradycyjnych dań z różnych części świata, m.in. z Cypru, Japonii, Singapuru, Chorwacji czy Argentyny. Wśród przysmaków znajdą się faszerowane kalmary, sashimi na sposób chorwacki, żeberka wołowe z rusztu, nadziewana jagnięcina, szarlotka i wiele innych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-07-27 20:00 |
Tajemnica Westerplatte- film wojenny
5 / 10
Rok 1939. Podpułkownik Wincenty Sobociński (Jan Englert) przyjeżdża do Wojskowej Składnicy Tranzytowej na wybrzeżu. Przekazuje dowodzącemu placówką majorowi Henrykowi... |
|
2025-07-27 3:20 |
Elizabeth: Złoty wiek- dramat kostiumowy
7 / 10
Anglia, rok 1585. Krajem już od blisko 30 lat włada Elżbieta I (Cate Blanchett). Priorytetem staje się zapewnienie trwania dynastii Tudorów. Doradcy królowej, na czele z sir... |
|
2025-07-27 23:50 |
Tyle co nic- dramat obyczajowy
6 / 10
Hodowca krów Jarek Martyniuk (Artur Paczesny) nie boi się ciężkiej pracy ani konfrontacji z władzą. Ma duszę społecznika, a swoje gospodarstwo prowadzi z pasją. Gdy... |