2010-02-05 / 2:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie są swego rodzaju rodzinnym skarbem. W każdym kraju babcie i matki przekazują córkom i wnuczkom kulinarne sekrety. Gospodarz programu, Jacques Reymond, postanowił zgłębić tajniki przygotowywania tradycyjnych dań bezpośrednio u gospodyń, które stosują receptury swoich babek. Zobaczymy jak przygotować 13 tradycyjnych dań z różnych części świata, m.in. z Cypru, Japonii, Singapuru, Chorwacji czy Argentyny. Wśród przysmaków znajdą się faszerowane kalmary, sashimi na sposób chorwacki, żeberka wołowe z rusztu, nadziewana jagnięcina, szarlotka i wiele innych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-07-02 22:20 |
Greenowie w wielkim mieście 2 - Fastfood/ Teoria i spaghetti
5 / 10
Rodzina Cricketa Greena przeprowadza się ze wsi do wielkiego miasta. Ich próby dostosowania się do nowego otoczenia dostarczą wielu śmiesznych sytuacji. Świerszczu ma okazję... |
![]() |
2025-07-02 20:00 |
Pakt z mordercą- thriller
5 / 10
Lucas to profesjonalny zabójca działający na zlecenie. Jego kolejnym celem jest Ella, która należy do rodziny prowadzącej nielegalnej interesy. Mężczyzna likwiduje jej... |
|
2025-07-02 23:55 |
Córka trenera- dramat obyczajowy
6 / 10
Siedemnastoletnia Wiktoria Kornet (Karolina Bruchnicka) jest utalentowaną tenisistką. Wraz ze swoim ojcem, Maciejem (Jacek Braciak), podróżuje po Polsce. Zatrzymują się na... |