2010-04-29 / 16:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-06-28 13:45 |
Szpital św. Anny
5 / 10
Codzienne życie i wyzwania zespołu lekarek w krakowskim szpitalu. Zyta (Jolanta Fraszyńska) to ekscentryczna profesor onkologii, a Kaśka (Joanna Liszowska) jest zapracowaną... |
|
2025-06-28 22:55 |
Dżinsy po radziecku
7 / 10
Rok 1979. W radzieckiej Łotwie wszechobecna jest silna propaganda antyzachodnia. Renars (Karlis Arnolds Avots), zagorzały miłośnik rock'n'rolla i drobny przestępca, skutecznie... |
|
2025-06-28 13:50 |
Jaś Fasola 4 - Ślub
7 / 10
Przygody Pana Fasoli i jego pluszowego misia Teddy'ego. Fasola wielokrotnie próbuje przechytrzyć podejrzliwą właścicielkę mieszkania, panią Wicket, i jej pupila, jednookiego... |