2011-07-26 / 22:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Spotkaniem z zapaleńcami, którzy łączą francuską kuchnię na najwyższym poziomie z szacunkiem dla środowiska. Z dala od rolnictwa przemysłowego szefowie kuchni: Gérald Passédat i Patrick Duler oraz miłośniczka zdrowego odżywiania: Valérie Gentil walczą o gastronomię szanującą człowieka i jego środowisko. Promują kulturę "terroir", różnorodność, zrównoważone rolnictwo i rybołówstwo, czyli produkty żywnościowe o najlepszych smakach i zapachach. Widzowie zobaczą, jak udaje im się ta niełatwa sztuka.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 52 min
![]() |
2025-07-28 21:00 |
Premiera - Przepiórki w płatkach róży
6 / 10
Meksyk, początek XX wieku. Tita (Azul Guaita) i jej starsze siostry, zbuntowana Gertrudis (Andrea Chaparro) i stateczna Rosaura (Ana Valeria Becerril), są wychowywane przez... |
|
2025-07-28 4:05 |
Morderstwo w Orient Expressie- dramat kryminalny
6 / 10
Po rozwiązaniu kolejnej zagadki Herkules Poirot, który cieszy się opinią najskuteczniejszego detektywa na świecie, wyrusza w podróż luksusowym Orient Expressem do Paryża,... |
|
2025-07-28 15:10 |
Królik Bugs: Nowe konstrukcje 2 - Ten piasek jest waszym piaskiem
7 / 10
Nietypowa ekipa budowlańców podejmuje się realizacji najróżniejszych, nawet najbardziej ekscentrycznych zleceń i pomysłów. W tym sezonie Bugs musi stworzyć od podstaw... |