2008-10-02 / 17:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-06-16 16:30 |
FBI 2
7 / 10
Agenci Maggie Bell oraz jej partner Omar Adom "OA" Zidan pracują dla nowojorskiego oddziału Federalnego Biura Śledczego. Funkcjonariusze codziennie stają przed niebezpiecznymi... |
![]() |
2025-06-16 15:35 |
Dziewięć trupów w meksykańskiej kostnicy - Dead Reckoning
6 / 10
Samolot rozbija się w dżungli z 10 nieznającymi się osobami na pokładzie. Kevin Anderson (Eric McCormack) i jego towarzysze niedoli zastanawiają się, jak powinni dalej... |
![]() |
2025-06-16 17:30 |
Greenowie w wielkim mieście 4 - Mecz hokeja / Chip powraca
7 / 10
Dalsze perypetie Świerszczu Greena - ciekawego świata, pełnego optymizmu i energii chłopca. Jego rodzina - ojciec Bill, babcia Alice i siostra Tilly - przeprowadzili się z... |