2008-10-07 / 21:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-06-17 1:50 |
Dziewczyna, chłopak, itd. - Wyprowadzanie...
6 / 10
Losy pozornie przeciętnej rodziny. Jednak jej członkowie to chłopak, dziewczyna, pies, kot, mysz i kawałek sera. Serial "Dziewczyna, chłopak, itd" to komediowe podejście do... |
![]() |
2025-06-17 22:00 |
Premiera - Przetrwanie w kanadyjskiej dziczy - Mroźny uścisk zimy
7 / 10
Losy młodych Kanadyjczyków, którzy podejmują się misji całorocznego przetrwania w dziczy. Widzowie przekonają się, jak wyglądają jedne z najbardziej odległych i surowych... |
|
2025-06-17 20:00 |
Agent Red - Broń chemiczna- film sensacyjny
3 / 10
Pod koniec zimnej wojny rosyjskie władze postanawiają zwrócić Amerykanom wykradzioną im w latach 50. XX wieku groźną broń biologiczną w postaci wirusa zwanego "Agent Red".... |