2008-10-08 / 17:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-08-06 00:40 |
Sierpniowe niebo. 63 dni chwały- film wojenny
4 / 10
Warszawa. Podczas prac na terenie jednej z przedwojennych kamienic budowlańcy odkrywają ludzkie szczątki i dziennik z czasów II wojny światowej. Okazuje się, że są to... |
![]() |
2025-08-06 3:25 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. |
|
2025-08-06 22:50 |
Premiera - Simona Kossak- dramat biograficzny
7 / 10
Pochodząca ze znanej artystycznej rodziny Simona Kossak (Sandra Drzymalska) porzuca życie w Krakowie, aby po skończeniu studiów podjąć pracę naukową w Puszczy... |