2008-10-14 / 17:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-08-04 2:30 |
Blue 3 - Żółwik chłopczyk
6 / 10
Kolejne niezwykłe przygody Blue, młodej suczki rasy blue heeler. Piesek uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-08-04 00:50 |
Rezolucja 819- dramat obyczajowy
6 / 10
Francuski policjant Jacques Calvez (Benoît Magimel) prowadzi śledztwo w sprawie masowych egzekucji wykonanych na Muzułmanach bośniackich przez zbrojne oddziały Serbów latem... |
![]() |
2025-08-04 3:50 |
Zaprzysiężeni 14
8 / 10
Wielopokoleniowa rodzina Reaganów dba o bezpieczeństwo mieszkańców Nowego Jorku. W ostatnim sezonie serii policyjny klan mierzy się m.in. ze sprawą handlu ludźmi i seryjnego... |