2009-03-09 / 16:10
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-06-28 21:20 |
Greenowie w wielkim mieście
8 / 10
Rodzina Cricketa Greena przeprowadza się ze wsi do wielkiego miasta. Ich próby dostosowania się do nowej sytuacji dostarczą wielu śmiesznych sytuacji. |
|
2025-06-28 18:40 |
C.K. Dezerterzy
8 / 10
Rok 1918. Do garnizonu na węgierskiej prowincji przybywa nowy zastępca dowódcy, von Nogay (Wojciech Pokora). Postanawia przekształcić międzynarodową zbieraninę maruderów w... |
|
2025-06-28 21:00 |
Dżinsy po radziecku
7 / 10
Rok 1979. W radzieckiej Łotwie wszechobecna jest silna propaganda antyzachodnia. Renars (Karlis Arnolds Avots), zagorzały miłośnik rock'n'rolla i drobny przestępca, skutecznie... |