Powrót

National Geographic – Fabryki smaku - Pikle kontra słodycze – odcinek 12

National Geographic

Kanada 2013-2014

2020-07-13 / 15:30

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. Tym razem dowiemy się, czego trzeba, aby przygotować idealne pikle: do wielu litrów solanki należy dołożyć sporo czasu, bo nawet do 50 dni. Ponadto w programie wizyta w fabryce drinków Fizzies - napojów w tabletkach, przypominających nieco nasz vibovit. Pracownicy zakładu mówią, dlaczego nie wolno im dopuścić, aby draże zawilgotniały. Zobaczymy też, jak powstają czekoladki z syropu klonowego, łączące ze sobą smaki Afryki i Kanady.

Czas trwania: 30 min

Programy na kanale National Geographic

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X