2020-10-27 / 15:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. Twórcy serii odwiedzają zakłady, w których produkowany jest sos tabasco. Fermentuje on w dębowych beczkach, w których pozostaje nawet przez trzy lata. W odcinku zdradzony zostanie także sekret niezwykle smacznych włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się długotrwały proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych. Każdego roku na rynek trafia prawie milion kilogramów tego przysmaku. Na koniec widzowie dowiedzą się, jakie składniki są potrzebne, aby uzyskać wyśmienity mus podwójnie czekoladowy.
Czas trwania: 30 min
2024-05-09 4:40 |
Ultraviolet 2
7 / 10
Dalsze losy Oli Serafin (Marta Nieradkiewicz) i grupy detektywów amatorów, w szeregi której wstąpiła, aby rozwiązać zagadkę tajemniczej śmierci. Wspólnymi siłami ekipa... |
|
2024-05-09 4:40 |
Rysopis- film obyczajowy
8 / 10
Polska, lata sześćdziesiąte. Pewnego ranka Andrzej Leszczyc (Jerzy Skolimowski) budzi się bardzo wcześnie. Zostawia swoją śpiącą dziewczynę, Teresę (Elżbieta... |
|
2024-05-06 4:20 |
Dos estaciones- dramat obyczajowy
5 / 10
Pięćdziesięcioletnia María García (Teresa Sánchez) prowadzi wytwórnię tequili o nazwie Dos Estaciones. Firmie grozi bankructwo. Pozostałe zakłady na wyżynach Jalisco... |