Powrót

National Geographic – Fabryki smaku - Gdzie te rodzynki – odcinek 18

National Geographic

Kanada 2015

2020-11-30 / 15:30

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Kolejne wizyty w fabrykach, w których powstają rozmaite produkty spożywcze. Niektóre z nich wymagają skomplikowanych procesów technologicznych, inne wykorzystania nowatorskich maszyn. Dwaj bracia, którzy wprost uwielbiają przekąski, zmienili rodzinną farmę w wielką firmę, w której najlepszej jakości ziemniaki stają się pysznymi czipsami o smaku keczupowym. W tym odcinku zobaczymy także, jak powstają batoniki Pal-o-Mine. Ich receptura nie zmieniła się od 1920 roku. Poznamy również rodzinę, która produkuje ostry sos syczuański. Ponadto w programie tajemnica popularności ciągutek, które wbrew swojej nazwie Candy Raisins mają niewiele wspólnego z rodzynkami.

Czas trwania: 27 min

Programy na kanale National Geographic

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X