2024-06-27 / 4:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów. W tym odcinku wizyta w zakładzie, w którym produkuje się 10 milionów batoników rocznie. Poznamy również ekipę, która każdego dnia przygotowuje tysiące serowych cannelloni, używając do tego olbrzymich płacht ciasta. Dowiemy się również, jak powstaje ryżowy makaron, któremu wprost nie można się oprzeć. Przepis na niego zrodził się z inspiracji chińskich, francuskich i wietnamskich. Ponadto w programie zajrzymy do fabryki w Kalifornii, gdzie przetwarzane są góry dyń.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2024-06-30 4:00 |
Zwierzęta nocy- thriller
6 / 10
Susan Morrow (Amy Adams) to właścicielka galerii w Los Angeles, która wiedzie na pozór idealne życie u boku przystojnego Huttona (Armie Hammer). W rzeczywistości kobieta nie... |
![]() |
2024-06-30 22:15 |
Turkusowa suknia- dramat obyczajowy
7 / 10
Mina (Lubna Azabal) i Halim (Saleh Bakri) od wielu lat są małżeństwem. Wiodą na pozór szczęśliwe życie. Prowadzą mały zakład krawiecki w mieście Sala w Maroku. O... |
![]() |
2024-06-30 22:05 |
Dyktator- komedia
5 / 10
Nawiązująca do głośnego filmu "Dyktator" Charliego Chaplina z 1940 roku satyra na współczesną dyktaturę panującą w krajach muzułmańskich Bliskiego Wschodu, inspirowana... |