2024-07-02 / 4:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów. Gościmy w Ohio w zakładzie, którego właściciele przywiązują dużą wagę do tradycji i perfekcji. Zobaczymy, jak powstają rozpływające się w ustach czekoladki, starannie wykańczane ręcznie. Następnie przyjrzymy się procesowi produkcji przekąski ze szparagów, której główny składnik w ciągu jednego dnia trafia z pola do słoika. W programie także wizyta w fabryce cukierków o smaku ananasowym oraz zakładzie produkującym perfekcyjnie doprawione czipsy bananowe.
Czas trwania: 28 min
2024-07-05 16:20 |
Bestia w dżungli- dramat obyczajowy
5 / 10
Koniec lat 70. Kluby nocne wydają się miejscem, gdzie wszystko jest możliwe. To tam spotykają się John Marcher (Tom Mercier) i May Bartram (Anais Demoustier) i oczekują na... |
|
2024-07-08 1:25 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |
|
2024-07-08 2:45 |
Bajer z Bel-Air - Skończone: część pierwsza
6 / 10
Kolejny sezon o zabawnych przygodach Willa, który pochodzi z biednej dzielnicy Filadelfii. Po przeprowadzce mieszka on w kalifornijskim Bel-Air razem z ciocią, wujkiem i... |