2024-07-02 / 4:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów. W dzisiejszym odcinku zobaczymy proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, wymyślonych podczas drugiej wojny światowej. Obejrzymy też zakład, w którym wypieka się trzy miliony babek piaskowych rocznie. Ich receptura zainspirowana jest osiemnastowiecznym brytyjskim przepisem. Ponadto w programie wizyta w sadzie na Florydzie - tu pomarańcze, mandarynki i limonki są specjalnie selekcjonowane, zanim powstanie z nich pyszna tradycyjna galaretka. Poznamy również sekret produkowanego w Kanadzie sosu do kurczaka maślanego.
Czas trwania: 31 min
2024-07-05 15:35 |
Miraculous: Biedronka i Czarny Kot - Mim
8 / 10
Zdolni uczniowie gimnazjum, Marinette i Adrien, muszą uratować Paryż. Misja nastolatków polega na schwytaniu złych stworzeń, które potrafią zmienić każdego w superłotra.... |
|
2024-07-05 8:00 |
Wampirzyce- horror komediowy
4 / 10
Nowy Jork. Stacy (Krysten Ritter) i Goody (Alicia Silverstone) to dwie atrakcyjne wampirzyce, które potrafią w pełni korzystać z uroków życia. Obie mają za sobą bogate... |
|
2024-07-07 4:40 |
Królowa chmur- film obyczajowy
6 / 10
Młody, zamożny Piotr (Wojciech Malajkat) kupuje starą willę. Jej właścicielką jest ekscentryczna, 80-letnia malarka Mimi (Danuta Szaflarska), za czasów studiów na Akademii... |