Powrót

National Geographic – Fabryki smaku - Święto Dziękczynienia – odcinek 7

National Geographic

Kanada 2016

2024-10-18 / 4:30

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają ich ulubione przysmaki. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych. Z okazji Święta Dziękczynienia twórcy programu odkrywają sekrety produkcji przysmaków związanych z tym wyjątkowym dniem. Na początek odwiedzą fabrykę, w której każdego tygodnia przygotowuje się 500 tys. opakowań tradycyjnych ciasteczek. Kolejny produkt to bezglutenowe ciasto dyniowe inspirowane rodzinną recepturą. Następnie filmowcy przyjrzą się powstawania chrupiących pianek w kształcie serca, a na deser wybiorą się do zakładu produkującego sos na bazie żurawiny.

Czas trwania: 30 min

Opinia na temat programu

Dodaj opinię