Powrót

National Geographic – Fabryki smaku - Wielkanoc – odcinek 12

National Geographic

Kanada 2016

2024-10-23 / 4:00

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają ich ulubione przysmaki. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych. W tym odcinku widzowie poznają sekrety produkcji wielkanocnych przysmaków. Na początek ręcznie dekorowane lizaki w kształcie marchewki oraz jajka niespodzianki z najlepszej jakości belgijskiej czekolady. Kamery odwiedzą też fabrykę produkującą kultowe w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie słodycze firmy Peeps. To zachwycające swoim wyglądem łakocie z rozpływającej się w ustach pianki. W finale odcinka twórcy programu opowiedzą o tradycyjnych bułeczkach z dodatkiem rodzynek lub porzeczek.

Czas trwania: 30 min

Opinia na temat programu

Dodaj opinię