2024-11-18 / 4:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. Tym razem zobaczymy, jak powstają najbardziej wykrzywiające usta spośród kanadyjskich cukierków. Ekstremalnie kwaśne draże zawierają maksymalną dopuszczalną przez prawo ilość kwasu jabłkowego. Poznamy również kulisy produkcji roślinnego substytutu mięsa, po który chętnie sięgają wegetarianie, oraz przysmaku mięsożerców - boczku w czekoladzie z syropem klonowym. Twórcy serii pokazują też gigantyczne zbiorniki, w których zakwaszana jest kapusta.
Czas trwania: 31 min
2024-11-16 5:05 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-11-16 1:35 |
Helikopter w ogniu- dramat wojenny
8 / 10
Amerykanie w ramach misji pokojowej ONZ stacjonują w ogarniętej wojną domową Somalii. 3 października 1993 roku w stolicy kraju, Mogadiszu, ląduje oddział składający się z... |
|
2024-11-16 6:00 |
Jesteś tam, Boże? To ja, Margaret- komediodramat
5 / 10
Lata 70. Jedenastoletnia Margaret Simon (Abby Ryder Fortson) przeprowadza się wraz z ojcem Herbem (Benny Safdie) i matką Barbarą (Rachel McAdams) z Nowego Jorku do Fartbrook w... |