Powrót

National Geographic – Fabryki smaku - Jak rybka w maśle – odcinek 16

National Geographic

Kanada 2013-2014

2024-11-21 / 4:00

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące. W dzisiejszym odcinku wizyta w zakładzie, w którym przygotowane są popularne paluszki rybne. Są one obsypywane panierką i smażone na złoty kolor w ciągu zaledwie 20 sekund. Zobaczymy też, jak powstaje karmelowy popcorn. Zanim bataty staną się pysznymi falistymi frytkami, muszą zostać umyte, obrane, odpowiednio pokrojone i wysuszone. Przekonamy się również, jaką drogę muszą przebyć kawałki ciasta przed zanurzeniem w czekoladzie mlecznej.

Czas trwania: 28 min

Opinia na temat programu

Dodaj opinię