2022-05-26 / 14:15
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Kolejna odsłona cyklu autorskich programów Roberta Makłowicza, w których prowadzący pokazuje lokalną kuchnię oraz związane z nią zwyczaje. Te z kolei wypływają z miejscowej tradycji i historii oraz stanowią ważny fragment kultury danego regionu, kształtując zarazem poczucie lokalnej tożsamości. Kucharz pokazuje również najważniejsze jego zdaniem i najbardziej spektakularne atrakcje turystyczne danego miejsca, zwłaszcza takie, o których milczą, bądź tylko zdawkowo wspominają przewodniki. Odwiedza zatem nie tylko targi, producentów lokalnej żywności i trunków czy godne polecenia lokale, w których spotykają się przede wszystkim miejscowi, lecz również świątynie, zabytki oraz muzea. Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się pięknymi, kwitnącymi sadami na drugim co do wielkości fiordzie Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza kurną chatę Wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym. Widzowie zobaczą wodospad Voringsfossen, górską rzekę Biorejo oraz zaporę hydroelektrowni. Robert ugotuje troć z jabłkiem i sosem curry, spróbuje krabów z bufetu owoców morza oraz wypieków z jabłkami z przetwórni w Steinst.
Prowadzący: Robert Makłowicz,
2024-05-13 2:55 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-05-13 4:40 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |
|
2024-05-13 14:00 |
Monster High - Co jest, cotoś? / Chowaniec
7 / 10
Uczniowie placówki dla potworów, wśród których są wampiry i zombiaki, nie przypominają znanych z horrorów bestii. Przeżywają typowe dla nastolatków problemy. Frankie... |