Powrót

Travel Channel – Szef kuchni za granicą - Kulinarna przygoda w Tokio, Japonia

Travel Channel

2009-12-18 / 12:00

Program bez ograniczen wiekowych

Prawdopodobnie najlepiej nie mieć żadnych uwag co do sposobu gotowania Michaela Smitha, bo inaczej od mającego dwa metry wzrostu kucharza możecie nie dostać nawet deseru! W rzeczywistości Michael jest chyba jednym z najmilszych szefów kuchni, jakiego moglibyście spotkać, a podróżowanie z nim w tym programie pozwoli wam poznać prawie cały świat. Michael zna się na niezwykłych restauracyjnych doświadczeniach, dlatego też miał okazję jeść przy wznoszącym się na 60 metrów ponad plaże Kapsztadu "Latającym Stole", obserwował w biurach firmy Google w Kalifornii, jak najrozmaitsze kuchnie konkurują ze sobą o dostarczanie dziesięciu tysięcy posiłków dziennie, a także uczył się na pokładzie lotniskowca George Washington, jak najlepiej nakarmić sześć tysięcy głodnych marynarzy. Robiąc przerwę, by spotkać się z szefem kuchni równie wysokim jak on, czy to w Hotelu Lodu w Szwecji, czy komunie awangardowych artystów w Amsterdamie, albo z rodziną królewską w Jordanii możecie być pewni, że jeśli nadchodzi pora posiłku Michael Smith jest szczęśliwy delektując się każdym daniem. Szef kuchni jedzie do Tokio, by zgłębiać tajemnice tamtejszej kuchni. W Japonii odkrywa inny świat, którego sobie nawet nie wyobrażał. Poznaje potrawy będące testem dla jego dotychczasowej wiedzy kulinarnej.

Program nadawany w języku polskim.

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X