2024-10-18 / 12:45
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Każdy kraj ma własne tradycyjne potrawy. Wśród nietypowych dań znajdują się m.in. pieczone nietoperze, sos przygotowany ze skisłych ryb czy larwy pszczół w miodzie. Ludzie zamieszkujący prezentowane w kolejnych odcinkach miejsca spożywają je na co dzień, ale turystów nie są to oczywiste przysmaki. Jarosław Nowak, antropolog i miłośnik egzotycznych wypraw, wybiera się w kulinarną podróż, podczas której poznaje najdziwniejsze kuchnie świata. Jarosław Nowak odwiedza Kambodżę, która przyciąga turystów dzięki różnorodnej kulturze i zaskakującej kuchni. Sercem każdego miasta w tym kraju są bazary, oferujące specyficzne potrawy - począwszy od warzyw i egzotycznych owoców, po smażone na głębokim oleju tarantule. Prowadzący próbuje lokalnego przysmaku, prahoka, czyli fermentowanej pasty rybnej. Na jego talerzu znajdą się również szczur, nietoperz oraz plaster miodu z larwami na deser. Jarosław Nowak przybliża ponadto bogatą historię kraju.
Prowadzący: Jarosław Nowak,
2024-10-17 10:15 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-10-17 13:20 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-10-17 19:45 |
Oggy Oggy 2
8 / 10
Kolejne przygody uroczego niebieskiego kociaka, Oggy'ego, który wraz ze swoimi przyjaciółmi codziennie przeżywa zwariowane przygody. Poznaje świat i doświadcza rozmaitych... |