2025-06-28 / 9:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Mistrz kuchni Pascal Brodnicki pokazuje widzom, jak zastąpić tradycyjne dania azjatyckimi potrawami. Udowadnia, że przygotowanie oryginalnego obiadu jest proste i nie musi wiele kosztować. W poszukiwaniu inspiracji kulinarnych wyrusza do Wietnamu, Laosu i Tajlandii. Robi zakupy na tamtejszych targach, przyrządza i sprzedaje przekąski na ulicy i pracuje na plantacji ryżu. Aby się sprawdzić, przygotowuje egzotyczne dania dla swoich azjatyckich gospodarzy. Próbuje grillowanego gekona i pieczonych larw mrówek, przyjmuje też zaproszenie na nietypowe łowy. Podróżujący kucharz poznaje osobliwości południowego Wietnamu. Hanoi to miejsce zetknięcia się różnych kultur. W lokalach gastronomicznych serwowane są przysmaki znane na całym świecie, np. jajeczny omlet. Popularne są owoce morza, w tym ogromne, kilkukilogramowe ślimaki. Głównym towarem eksportowym tej części Wietnamu jest sos rybny ngoc mam. Pascal Brodnicki będzie miał okazję zaprezentować swoje zdolności kulinarne w trudnych warunkach. W ulicznej jadłodajni w Sajgonie przygotuje trzy dania w pięć minut.
Prowadzący: Pascal Brodnicki,
![]() |
2025-06-27 19:25 |
Blue
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2025-06-27 1:05 |
Kod zła- horror
6 / 10
Agentka FBI Lee Harker (Maika Monroe) dostaje nowe zadanie. Ma podjąć próbę wyjaśnienia nierozwiązanej sprawy seryjnego mordercy sprzed lat. Nieoczekiwane zdarzenia rzucają... |
|
2025-06-27 1:10 |
W samym sercu morza- film przygodowy
6 / 10
Pierwsza połowa XIX wieku. Statek wielorybniczy Essex opuszcza port w Nowej Anglii. Marynarze zamierzają zdobyć wiele litrów bezcennego wielorybiego oleju. Dowodzi nimi kapitan... |