2025-10-26 / 9:10
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Andrew Zimmern rozpoczyna kolejną kulinarną przygodę, podczas której będzie znów degustował najdziwniejsze potrawy świata, od dzikiej koźliny po kaczą wątróbkę. W nowym sezonie programu Andrew skosztuje jaja węża w Japonii i wypije wężową żółć w Szanghaju. Na Okinawie spałaszuje marynowane świńskie ucho, trującą rybę najeżkokształtną i oko tuńczyka. Na koniec wybierze się do Chin, by spróbować żółwia, kurczęcych serc i ślimaczych skorupek. Widzowie przekonają się, czy Andrew przetrwa tak ciężką próbę. Andrew odwiedza Cypr, by jeść boczek i liście winogron. Przyrządza też zsiadłe kozie mleko, zbiera strąki szarańczynu i kosztuje suszonej koźliny i najstarszych herbatników świata, delektując się w ten sposób prastarymi tradycjami wyspy.
|
2025-10-26 2:25 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
|
2025-10-26 2:05 |
Simona Kossak- dramat biograficzny
7 / 10
Pochodząca ze znanej artystycznej rodziny Simona Kossak (Sandra Drzymalska) porzuca życie w Krakowie, aby po skończeniu studiów podjąć pracę naukową w Puszczy... |
|
2025-10-26 22:20 |
Więcej niż fikcja - Miles Davis i jego muzyka- film dokumentalny
7 / 10
Twórca legendarnego "Kind of Blue", Miles Davis, zyskuje w filmie portret wielowymiarowy - jako innowator jazzu, wybitny trębacz i autor śmiałych muzycznych eksperymentów.... |