Powrót

Travel Channel – Pascal po polsku – odcinek 2/8

Travel Channel

Polska 2013

2018-06-08 / 18:05

Program bez ograniczen wiekowych

Program, w którym Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Mazury, góry i morze to dla niego nie tylko piękne krajobrazy, lecz także niesamowite kulinarne zakątki. Pascal udowodni widzom, że ozdobne rośliny mogą być składnikiem wielu dań, a u podnóża Beskidów można znaleźć doskonałą wołowinę. W jego menu znajdą się także zapomniane potrawy z gęsi i kapłonów, dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta. Pascal zdradzi widzom mnóstwo fantastycznych przepisów i przydatnych trików kulinarnych. Powie m.in., jak dobrze usmażyć rybę, co zrobić, żeby steki były naprawdę soczyste i miękkie, której mąki używać do chleba, a jaka będzie najlepsza do ciasta itd. Tematem tego odcinka będzie drób. Szef kuchni pokaże, jak przyrządzić przepyszną pieczoną kaczkę z sosem z grzybów leśnych i białej rzodkwi. Przygotuje też sałatkę z fasoli szparagowej z grillowaną piersią gęsi. A na koniec zaproponuje frittatę, czyli omlet ze szpinakiem i kozim serem podawaną z pyszną sałatą.

Prowadzący: Pascal Brodnicki,

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X