2018-06-08 / 18:05
Program bez ograniczen wiekowych
Program, w którym Pascal Brodnicki odkrywa Polskę od kuchni. Mazury, góry i morze to dla niego nie tylko piękne krajobrazy, lecz także niesamowite kulinarne zakątki. Pascal udowodni widzom, że ozdobne rośliny mogą być składnikiem wielu dań, a u podnóża Beskidów można znaleźć doskonałą wołowinę. W jego menu znajdą się także zapomniane potrawy z gęsi i kapłonów, dania ze świeżych ryb, grzybów, pachnący chleb i aromatyczne ciasta. Pascal zdradzi widzom mnóstwo fantastycznych przepisów i przydatnych trików kulinarnych. Powie m.in., jak dobrze usmażyć rybę, co zrobić, żeby steki były naprawdę soczyste i miękkie, której mąki używać do chleba, a jaka będzie najlepsza do ciasta itd. Tematem tego odcinka będzie drób. Szef kuchni pokaże, jak przyrządzić przepyszną pieczoną kaczkę z sosem z grzybów leśnych i białej rzodkwi. Przygotuje też sałatkę z fasoli szparagowej z grillowaną piersią gęsi. A na koniec zaproponuje frittatę, czyli omlet ze szpinakiem i kozim serem podawaną z pyszną sałatą.
Prowadzący: Pascal Brodnicki,
2024-06-07 15:20 |
Gorące dni- thriller
6 / 10
Niewielkie tureckie miasto Yaniklar. Miejscowy prokurator znika w niewyjaśnionych okolicznościach. Jego funkcję ma od teraz piastować przyjezdny, Emre (Selahattin Pasali).... |
|
2024-06-07 4:20 |
W poszukiwaniu drugiej połówki- komedia romantyczna
6 / 10
Lindsay jest malarką, która pewnego dnia dostaje czarną kopertę z zaproszeniem do ekskluzywnego serwisu randkowego Eternity. Niestety, później spotyka się z pyszałkowatym... |
|
2024-06-07 23:30 |
Premiera - Terrifier 2: Masakra w święta- horror
6 / 10
Maniakalny morderca, klaun Art (David Thornton), dzięki mrocznej sile powraca do życia. Porzuca zaświaty, by kontynuować swoje krwawe dzieło. Towarzyszy mu tajemnicza blada... |