2013-05-31 / 18:00
Program bez ograniczen wiekowych
Andrew Zimmern podróżuje po Ameryce w poszukiwaniu nietypowych potraw i ekscentrycznych ludzi. Znawca sztuki kulinarnej i smakosz sprawdza, jak smakują dania, które przywędrowały do Nowego Świata wraz z emigrantami z odległych krajów. Przywiezione przez nich przepisy, przekazywano z pokolenia na pokolenie, poddając różnego rodzaju modyfikacjom. W efekcie otrzymano mieszaninę smaków z całego świata. Aligator z rusztu po kajuńsku, drinki z kurzej krwi w Seattle, owczy ozór w Bostonie. pieczone gołębie w Teksasie i jagnięce móżdżki w San Diego to tylko część tego, co pokaże i czego spróbuje prowadzący.
Program nadawany w języku polskim.
2024-06-02 5:00 |
Gwiazdeczka- film krótkometrażowy
3 / 10
Młoda piosenkarka Olka (Pola Gonciarz) w wyniku afery narkotykowej trafia do warszawskiego więzienia. Z okazji Dnia Matki ma wraz ze współosadzonymi musi przygotować uroczysty... |
|
2024-06-02 21:00 |
Chłopiec w pasiastej piżamie- dramat wojenny
6 / 10
II wojna światowa. Rodzina z dwójką dzieci przeprowadza się z Berlina na wieś. Rodzice ośmioletniego Brunona (Asa Butterfield) i 12-letniej Gretel (Amber Beattie) robią... |
|
2024-06-02 21:50 |
Premiera - Wojownik 3 - No Time for F*cking Chemistry
8 / 10
San Francisco drugiej połowy XIX w. Mistrz sztuk walki Ah Sahm (Andrew Koji), który przybył do USA z Chin, wykorzystywał dotąd swoje umiejętności, by pracować jako zabójca... |