2024-05-04 / 11:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Przebywająca w Zawoi, nieopodal Babiej Góry, Ewa Wachowicz przyrządza żurek. Tradycyjna polska zupa powstaje na świeżym powietrzu, w kociołku. Danie główne - lokalny przysmak - kołacz zawojski, którego jednym ze składników są drożdże, jest już przygotowywany we wnętrzu, w kuchni. Z kolejnych dwóch przepisów, które wykorzystuje prowadząca program, powstaje masło naszpikowane lokalnymi produktami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem, oraz muffiny z tartą marchewką i pestkami dyni.
Prowadzący: Ewa Wachowicz,
2024-05-27 4:50 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-05-28 5:35 |
Dziewczyna, chłopak, itd. - Pierwszy Ser na Marsie
6 / 10
Losy pozornie przeciętnej rodziny. Jednak jej członkowie to Chłopak, Dziewczyna, Pies, Kot, Mysz i Kawałek Sera. Serial "Dziewczyna, chłopak, itd" to komediowe podejście do... |
|
2024-05-22 14:00 |
The Outpost - Za murem
6 / 10
Silna i niezależna Talon (Jessica Green) jest jedyną ocalałą przedstawicielką rasy Czarnokrwistych. Wioska, w której niegdyś mieszkała, została zgładzona przez gang... |