2014-01-04 / 13:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Druga edycja show, w którym kucharze amatorzy rywalizują o tytuł mistrza kuchni, 100 tysięcy złotych i kontrakt na wydanie własnej książki kulinarnej. Postępy początkujących w branży uczestników śledzą: doświadczona restauratorka Magda Gessler, absolwentka szkoły kucharskiej Le Cordon Bleu Paris Anna Starmach oraz szef kuchni Michel Moran. Na castingi do programu zgłosili się ludzie, których łączy kulinarna pasja, choć wykonują na co dzień różne zawody. Rywalizacja jest dla nich szansą na zdobycie doświadczenia i zamianę hobby w sposób na życie. Pierwsze zadanie uczestników polega na jak najwierniejszym odtworzeniu dania, które przygotowała Magda Gessler. Będą nim kołduny litewskie. Jury wybierze najsmaczniejszą i najbliższą oryginałowi potrawę. Głos znanej restauratorki zadecyduje wyborze zwycięzcy tej konkurencji. W teście inwencji zawodnik ten zostanie zaproszony do spiżarni. Tam znajdzie 11 kawałków mięsa i podrobów z różnych zwierząt - od wątróbki cielęcej po bycze jądra. Jego zadaniem będzie wybór jednego kawałka dla siebie oraz podzielenie pozostałych porcji pomiędzy uczestników. Finaliści przygotują dania z otrzymanych części.
Program nadawany w języku polskim.
Obsada: Magda Gessler, Anna Starmach, Michel Moran,
2024-05-03 20:00 |
John Wick- film sensacyjny
7 / 10
John Wick w przeszłości specjalizował się w zabijaniu na zlecenie. Skuteczność w krwawym fachu zapewniła mu sławę w półświatku i ksywkę Boogeyman. Z miłości do Helen... |
|
2024-05-03 20:30 |
Jak rozpętałem II wojnę światową - Wśród swoich
7 / 10
Szeregowiec Dolas (Marian Kociniak), którego prześladuje pech, jest przekonany, że rozpoczął II wojnę światową strzałem na granicy polsko-niemieckiej. Wkrótce trafia do... |
|
2024-05-03 2:10 |
Ostatnie tango w Paryżu- dramat psychologiczny
8 / 10
Paryż, lata 70. 20-letnia Francuzka Jeanne (Maria Schneider) przygotowuje się do ślubu z początkującym filmowcem Tomem (Jean-Pierre Léaud), który kręci o niej dokument w... |