2019-06-17 / 22:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Każdy kraj ma własne tradycyjne potrawy. Wśród nietypowych dań znajdują się m.in. pieczone nietoperze, sos przygotowany ze skisłych ryb czy larwy pszczół w miodzie. Ludzie zamieszkujący prezentowane w kolejnych odcinkach miejsca spożywają je na co dzień, ale turystów nie są to oczywiste przysmaki. Jarosław Nowak, antropolog i miłośnik egzotycznych wypraw, wybiera się w kulinarną podróż, podczas której poznaje najdziwniejsze kuchnie świata. Jarosław Nowak dociera do Wietnamu. Na początek próbuje suszonych larw pszczelich, potrawki z żuka i czarnych kurczaków, które są podawane w puszcze po napoju gazowanym. Następnie sięga po curry z żabich udek, a także popularną w tym regionie zupę z kaczej krwi. Prowadzący dowiaduje się również, jak ekstremalne potrawy stały się normą. Kulinarne tradycje Wietnamu zaskakują, ale kuchnia tego kraju jest tak naprawdę związana z jego historią i bogactwem naturalnym.
Prowadzący: Jarosław Nowak,
2024-05-02 00:15 |
Mroczne chwile- thriller
4 / 10
Meksyk, koniec lat 70. XX wieku. Vicente Rangel (Leonardo Ortizgris), który wcześniej próbował swych sił jako muzyk, służy obecnie w stopniu porucznika w policji portowego... |
|
2024-05-02 14:15 |
Oggy i karaluchy: Nowe pokolenie- serial animowany
5 / 10
Niebieski kot Oggy mieszka na przedmieściach i stara się prowadzić spokojne życie. Jego kumpelką jest radosna słonica Piya. Ci dwoje cały czas wikłają się w szalone... |
|
2024-05-02 4:30 |
Grizzy i Lemingi 3 - Prąd ze świetlików
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |