2024-10-16 / 12:05
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana. Darek prowadzi Karczmę Ordynat w Wielączy pod Zamościem. Przez lata zajmował się gastronomią, ale pragnął otworzyć własny lokal. Wreszcie mu się to udało. Drewniane wnętrze restauracji urządził, wieszając na ścianach szable i inne przedmioty, które nawiązują do historii. Gotowaniem zajmuje się jego żona Dorota, Darek tymczasem zarządza biznesem, zawsze mając decydujące słowo. Menu zawiera wymyślone przez niego potrawy - m.in. placek karczmarza, czyli zrobiony jak pizza. Właściciel proponuje też gościom dania regionalne, takie jak pierogi przyprawione miętą, flaczki zamojskie czy pieczona kaczka. Niestety, w lokalu brakuje klientów. Zaradzi temu Magda Gessler.
Prowadzący: Magda Gessler,
2024-10-16 3:45 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. Chuck... |
|
2024-10-16 18:00 |
Kapitan Marleau 8 - Grand hôtel
7 / 10
Dalsze losy ekscentrycznej pani detektyw. Bystra i spostrzegawcza Marleau (Corinne Masiero) musi uporać się z nową dawką tajemnic i zatrważających przestępstw. Na swojej... |
|
2024-10-16 3:35 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |