2021-06-19 / 9:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań. Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań, które próbuje, jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z polskiej jabłoni pod cukrową kopułą. Jako dodatek kucharz serwuje foie gras, podaną na kształt owoców wiśni, konfiturę figową, karmelizowane orzechy i dekorację z pudru z dyni. Zaskoczenie restauratorki wzbudza staropolski żurek na domowym zakwasie żytnim oraz stek po florencku typu fiorentina.
Prowadzący: Magda Gessler,
2024-04-20 23:00 |
Wieczór kinomana - Czarny Cezar- film kryminalny
5 / 10
Tommy Gibbs (Fred Williamson) wychowany został w getcie. Jest tak zwanym trudnym dzieckiem. W przyszłości chciałby objąć przywództwo w mafii. Chłopak przez cały czas... |
|
2024-04-20 2:45 |
Rozdroże Café- dramat obyczajowy
6 / 10
Grześ (Robert Olech) mieszka na prowincji z matką Marią (Maria Pakulnis), upośledzonym umysłowo bratem Bronkiem (Mariusz Frąckiewicz) oraz siostrą Dusią (Dominika... |
|
2024-04-20 17:05 |
Blisko- dramat obyczajowy
7 / 10
Belgijska prowincja. Trzynastoletni Leo (Eden Dambrine) i Rémi (Gustav De Waele) są najlepszymi przyjaciółmi. Wydają się nierozłączni. Spędzają razem leniwe lato, a po... |