Powrót

TVN Style – Pascal po francusku – odcinek 2/4

TVN Style

Polska 2014

2016-01-01 / 6:55

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Kucharz Pascal Brodnicki wyrusza na Lazurowe Wybrzeże, do Prowansji i Paryża. W krainie owoców morza, lawendowych pól, pachnących słońcem warzyw, przygotuje proste i smaczne dania. Kucharz przyrządzi prowansalską zapiekankę, filety rybne i pieczone morele z migdałami. Pascal kontynuuje podróż wzdłuż południowego wybrzeża Francji. Położone w sercu słonecznej riwiery Antibes kryje wiele kulinarnych tajemnic. To tutaj w popularnej piekarni kucharz pozna sekret przygotowania pieczywa - pissaladiere i fougasse. Na brzegu morza przygotuje pyszne krewetki z warzywami, do których dodatkiem będzie tradycyjna francuska bagietka. Po takim obiedzie - pora na deser. Pod czujnym okiem znanego szefa kuchni pokaże, jak przygotować lawendowy creme brulee, popularny francuski smakołyk. Uwiedziony smakiem lawendy Pascal wybierze się do Prowansji. Spotka się z plantatorem lawendy, by porozmawiać o właściwościach rośliny. Na koniec przygotuje deser z morelami i lawendą.

Program nadawany w języku polskim.

Prowadzący: Pascal Brodnicki,

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X