2016-01-01 / 6:55
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Kucharz Pascal Brodnicki wyrusza na Lazurowe Wybrzeże, do Prowansji i Paryża. W krainie owoców morza, lawendowych pól, pachnących słońcem warzyw, przygotuje proste i smaczne dania. Kucharz przyrządzi prowansalską zapiekankę, filety rybne i pieczone morele z migdałami. Pascal kontynuuje podróż wzdłuż południowego wybrzeża Francji. Położone w sercu słonecznej riwiery Antibes kryje wiele kulinarnych tajemnic. To tutaj w popularnej piekarni kucharz pozna sekret przygotowania pieczywa - pissaladiere i fougasse. Na brzegu morza przygotuje pyszne krewetki z warzywami, do których dodatkiem będzie tradycyjna francuska bagietka. Po takim obiedzie - pora na deser. Pod czujnym okiem znanego szefa kuchni pokaże, jak przygotować lawendowy creme brulee, popularny francuski smakołyk. Uwiedziony smakiem lawendy Pascal wybierze się do Prowansji. Spotka się z plantatorem lawendy, by porozmawiać o właściwościach rośliny. Na koniec przygotuje deser z morelami i lawendą.
Program nadawany w języku polskim.
Prowadzący: Pascal Brodnicki,
2024-05-16 22:55 |
The Challenge: Gwiazdy - Czas o tym zapomnieć
8 / 10
|
|
2024-05-16 00:05 |
22 Jump Street- komedia kryminalna
5 / 10
Neurotyczny Schmidt i wysportowany Jenko znają się ze szkolnych lat. Relacje pochodzących z różnych światów uczniów dalekie były od przyjaźni. Los skrzyżował ich drogi... |
|
2024-05-16 4:20 |
Benek- komediodramat
8 / 10
Tuż po wejściu w dorosłość Benek Kacik (Marcin Tyrol) zostaje górnikiem, zupełnie jak jego dziadek, ojciec i starszy brat Eryk (Zbigniew Stryj). Przez kolejną dekadę... |