2013-10-05 / 14:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Kurojady, gdzie przygotuje kilka potraw na świeżym powietrzu. Pierwszą propozycją będzie zupa z pstrągów i borowików. Większość potrzebnych składników można znaleźć w pobliskich lasach i przepływającej nieopodal rzece Wel. Do przygotowania tej potrawy prowadzący wykorzysta prąd z leśnego młyna przerobionego na ekologiczną elektrownię wodną. Karol Okrasa zaprezentuje także nowy przepis na fasolkę po bretońsku. Przygotowana w kociołku nad ogniskiem kiełbasa zapachnie imbirem, cytryną i świeżą kolendrą. Prowadzący upiecze także pstrąga na kamieniu i poda go z boczkiem oraz cytryną.
Program nadawany w języku polskim.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-19 00:25 |
Zombieland- horror komediowy
6 / 10
Tajemnicza plaga powoduje, że większość ludzi zamienia się w krwiożercze zombi. Tylko nielicznym udaje się uniknąć zakażenia. Do tej grupy szczęśliwców należy... |
|
2024-05-19 3:35 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-05-19 4:00 |
Bez litości 3. Ostatni rozdział- thriller
5 / 10
Były zabójca pracujący na zlecenie rządu Robert McCall (Denzel Washington) próbuje odciąć się od mrocznej przeszłości i odnaleźć upragniony spokój. Wyjeżdża na... |