2016-01-04 / 15:20
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol Okrasa opowiada o swoich wrażeniach z wizyty w Wielkiej Brytanii i sprawdza, co ciekawego ma do zaoferowania tamtejsza kuchnia. Jednym z jej atutów są m.in. dania z jagnięciny, niegdyś popularnego mięsa w polskiej kuchni, a obecnie niemal zapomnianego. Mistrz kuchni przygotowuje z niego trzy dania. Dzieli się pomysłami na pieczony comber jagnięcy z puree z topinamburu, marynowaną łopatkę jagnięcą podaną z grilla z ziemniakami i boczkiem oraz pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem i pietruszką.
Program nadawany w języku polskim.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-13 13:35 |
Craig znad Potoku 4 - Craig w Fabryce Slajmów
5 / 10
Widzowie poznają przygody sprytnego nastolatka, jego krewnych i rówieśników, którzy spędzają czas nad pełnym tajemnic Potokiem. W tym sezonie chłopiec wraca nad Potok po... |
|
2024-05-13 20:00 |
16 przecznic- film sensacyjny
4 / 10
Nowy Jork. Jack Mosley to zgorzkniały policjant, który dba przede wszystkim o to, by nie zabrakło mu alkoholu w szufladzie biurka. Po całonocnej służbie ma zamiar opuścić... |
|
2024-05-13 12:20 |
Flash 7
6 / 10
Wskutek nieudanego eksperymentu życie Barry'ego Allena (Grant Gustin) kompletnie się zmienia. Mężczyzna odkrywa, że może się przemieszczać z błyskawiczną prędkością.... |