2017-03-29 / 12:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Twórcy programu prezentują kolejne etapy tworzenia produktów spożywczych. Sprawdzają m.in. jak powstają sery, wędliny, przetwory i soki. Przy okazji szukają różnic w produkcji żywności konwencjonalnej i ekologicznej. W odcinku opinie naukowców i rolników na temat stanu gleb w naszym kraju. Celem programu jest uświadomienie rolnikom problemu zakwaszenia gleb, a także promocja produktu, który może temu zapobiec.
Program nadawany w języku polskim.
2024-05-18 23:25 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-05-18 23:05 |
Attenborough i jurajski potwór morski- film dokumentalny
8 / 10
Sir David Attenborough towarzyszy zespołowi naukowców w obserwacji szkieletu znalezionego w Dorset. Wspólnie badają czaszkę ogromnego pliozaura. Ten największy z poznanych... |
|
2024-05-18 4:00 |
Dziewczyna z portretu- dramat biograficzny
7 / 10
Kopenhaga, 1926 rok. Duńska artystka Gerda Wegener (Alicia Vikander) maluje portret własnego męża, Einara Wegenera (Eddie Redmayne), który występuje na nim w przebraniu... |